20+ Contoh Pidato Bahasa Jawa Lengkap dengan Berbagai Tema.

Contoh Pidato Bahasa Jawa– syahrulanam kami disini akan membahas tentang Pidato bahasa jawa, pidato bahasa jawa singkat, contoh pidato bahasa jawa, contoh pidato bahasa jawa pendek.

Kumpulan contoh pidato bahasa jawa, teks pidato bahasa jawa, pidato bahasa jawa singkat dengan berbagai tema yang menarik akan kami ulas pada artikel secara lengkap contoh pidato bahasa jawa lengkap berbagai tema

contoh pidato bahasa jawa

Oke sebelum itu mari kita smak konten konten sebelumnya jangan lupa untuk membagikannya.

Oke langsung saja gaes mari kita simak uraian konten dibawah ini:

Mengapa admin ingin membagikan tentang berbagai contoh pidato bahasa jawa? Karena dulu admin pernah mengalami kesulitan mencari sumber ketika dikasih amanah menjadi pembicara pidato bahasa jawa tentang pendidikan di sekolah.

Masalah yang kami alami pada saat itu adalah kami kesulitan untuk mencari tema teks pidato bahasa jawa yang cocok dan mudah untuk digunakan saat itu.

Berdasarkan kesulitan yang kami alami, admin tentunya tidak ingin temen-temen juga mengalami kesulitan ketika mencari sumber contoh teks pidato bahasa jawa apabila temen-temen di anahi menjadi pembawa pidato. Karena jika kita tidak mempersiapkan materi yang baik, anda akan merasakan demam panggung yang hebat, namun jika kita mempersiapkan materi yang akan di sampaikan maka anda tidak akan mengalami kesulitan.

Pidato Bahasa Jawa

Halo sobat setia syahrulanam.com Pada kesempatan kali ini admin akan memberikan informasi mengenai contoh Teks pidato singkat bahasa Jawa.

Tujuan dari adanya sebuah artikel ini adalah untuk memudahkan anda dalam membuat sebuah contoh pidato bahasa Jawa, karena admin dulu juga kesulitan saat ingin mencari sumber tentang pidato bahasa Jawa terlebih lagi admin masih belum fasih berbahasa Jawa.

Namun sebelum lebih lanjut nih alangkah baiknya jika kita mengetahui bahwa apa sing yg disebut pidato itu?

Pidato adalah bentuk komunikasi yang dilakukan untuk menggungkapkan suatu informasi atau penjelasan tentang suatu hal yang disampaikan kepada orang lain yang bertujuan untuk mengetahui, mengajak orang lain untuk melakukan apa yang kita sampaikan. Jadi yang dimaksud dengan pidato bahasa Jawa ialah sebuah teks yang didalamnya terdapat informasi yang berbahasa Jawa

Seseorang yang melakukan sebuah pidato disebut orator. Sebuah pidato yang baik harus mampu memberikan kesan positif kepada para pendengarnya dan kemampuan berpidato sangat banyak membantu seseorang dalam meningkat kemampuan berbicara didepan umum sehingga nantinya berguna untuk mencapai jenjang karir yang lebih baik di kemudian hari.

Pengertan Pidato Secara Umum

 

Pidato adalah suatu berbcara dengan susunan yang baik, kegiatan berbicara ini dlakukan di depan umum, dan disampaikan kepada orang banyak. Sebuah Pidato yang baik dapat memberikan suatu kesan positif bagi orang-orang yang mendengarnya.

Seseorang yang memilki kemampuan berpidato atau berbicara yang baik di depan umum, mengakbatkan orang tersebut mudah untuk mencapai jenjang karir yang lebh baik, Pidato bisa dilakukan oleh siapa saja, namun biasanya pidato sering dibawakan oleh seseorang yang cukup penting untuk memberikan orasi-orasi pada suatu acara tertentu.

Tujuan Pidato

Tujuan pidato pada umumnya meliputi beberapa hal berikut ini : Memberi sebuah informasi pada orang lain kepada semua audiens, Mempengaruhi orang lain agar mengikuti apa yang kita sampaikan, Menghibur orang lain dengan isi pidato yang disampaikan.

Macam-Macam Pidato

Secara umum pidato di bagi menjadi beberapa macam yaitu :

a. Pidato Pembukaan, adalah berbicara di depan umum yang dibawakan oleh MC.

b. Pidato pengarahan adalah berbicara di depan umum yang bertujuan untuk mengarahkan pada suatu hal.

c. Pidato Sambutan, adalah berbicara di depan umum yang disampaikan pada suatu acarayang dapat di bawakan oleh beberapa orang secara bergantian dengan waktu yang terbatas.

d. Pidato Peresmian, adalah berbicara di depan umum yang dilakukan oleh seseorang yang berpengaruh untuk meresmikan sesuatu (sambutan).

e. Pidato Laporan, yakni berbicara di depan umum yang isinya melaporkan suatu tugas atau kegiatan (pengumuman).

f. Pidato Pertanggungjawaban, adalah berbicara di depan umum yang isinya laporan pertanggungjawaban suatu hal atau kegiatan.

Macam- macam Metode Penyampaian Pidato

Apakah anda tau teknik atau metode ada berapa? metode dalam membawakan suatu pidato dibagi menjadi 3 metode sebagai berikut:

A. Metode menghapal, adalah berpidato dengan cara membuat strategi pidato dan menghafal teks dari kata per kata.

B. Metode serta merta, adalah berpidato dengan cara mengandalkan pengalaman dan wawasan atau tanpa persiapan. metode ini sering kali digunakan dalam keadaan darurat dan tak terduga.

C. Metode naskah, adalah berpidato dengan cara menggunakan naskah atau teks yang telah siapkan sebelumnya. namun metode ini hanya bisa dipakai pada pidato-pidato resmi saja.

Tips Berpidato Agar Percaya Diri, Alangkah baiknya sebelum memberikan pidato di depan umum, sebaiknya anda melakukan persiapan.

Adapun hal yang anda siapkan sebagai berikut:
A. Berdoa sebelum anda mulai berpidato

B. Jenis dan Tema yang sesuai dengan pendengar.

C. Mengetahui durasi pidato yang akan dibawakan.

D. Menyusun kata-kata yang mudah dipahami dan dimengerti.

E. Berusahalah tenang dan anggaplah penonton sebagai orang biasa, jika mereka praktek ia akan merasakan apa yang kita rasakan.

Susunan Pidato

A.Pembukaan (puji syukur, solawat dan penghormatan kepada peserta upacara)

B. Pendahuluan (menggambarkan sedikit isi pidato)

C. Isi atau materi pidato yang tersusun (maksud, tujuan, sasaran, rencana, langkah, dll.)

D. Penutup (kesimpulan, harapan, pesan, salam penutup, dll)

 

 

Berikut ini kita akan membahas singkat tentang pengertian pidato, unsur-unsur pidato, cara berpidato agar tidak grogi. mengulas lengkap mengenai contoh pidato singkat yang baik dan benar.

Mulai dari contoh pidato bahasa jawa perpisahan, contoh pidato bahasa jawa, contoh pidato bahasa jawa singkat, contoh pidato bahasa jawa pendidikan, contoh pidato bahasa jawa tentang disiplin, contoh pidato bahasa jawa narkoba dll, oke sekarang kita kembali lagi ke pokok pembahasan kita yaitu tentang contoh pidato, langsung saja kita simak uraian di bawah ini.

Contoh Bahasa Jawa Tentang Pendidikan

Assalamu’alaikum warahmatullahi wabarakatuh.

Innal hamda lillah nahmaduhu wa nasta’inuh, wa nastaghfiruh, wa na’udzu billahi min syuruuri anfusinaa wamin sayyiaati a’maalinaa, mayyahdihillahu falaa mudhillalah, wa mayudhlil falaa haa diya lah. Asyhadu alla ilaha illallah wahdahu wahdahu laa syariikalah wa asyhadu anna muhammadan abduhu wa rasuuluh.

Dumateng bapak kepala sekolah
Dumateng bapak kaliyan ibu guru

Dhumateng sedaya kanca ingkang kula tresnani

Hadirin ingkang kulo tresnani lan kula hurmati

Monggo kito sumangga bareng-bareng ngaturaken raos syukur ing ngarsanipun Allah SWT, Allahmdulillahi Rabbil ‘Alamin, ing enjang moho Gusti Allah Ta’ala paring berkah iman lan Islam kita lan sedaya pinaringan keadaan sehat lan afiat.

uga nikmat sehat wal afiat sehingga kita bisa nindakake kegiyatan rutin kita, yoiku diskusi umum saben dina Minggu iki, mula kita kudu matur nuwun marang Gusti Allah swt.

Salam lan salam kita sampeaken ten kersanipun Nabi Muhammad, wong sing dikirim kanggo nyampurnakake moral manungsa ning dunyo iki, muga-muga kita kantukan syafaat saka Nabi Muhammad SAW.

Ing kesempatan sing begja iki, kulo bakal nyampeaken amanat pidato nggo nuansa: pendhidhikan.

Pendhidhikan minangka kabutuhan dhasar kanggo kabeh masarakat, baik iku pendhidhikan formal utawa ora formal, Pendhidhikan formal yaiku pendhidhikan sing biso ditemuh saka lembaga pendhidhikan sing di akonii pemerintah lan wis ndue akreditasi.

beda karo pendhidhikan nonformal, pendhidhikan nonformal yaiku pendhidhikan sing ditempuh saka pihak luar, kayata ing institusi pamulangan, keluwarga, komunitas dll ing asal e teko masyarakat.

Pendhidhikan penting banget amarga ana hubungane karo urip ing jaman saiki (generasi modern) bangsa, negara iki maju amarga generasi mudha sing cerdas lan ngopeni kemajuan bangsa.

Pendhidhikan ing Indonesia saiki wis ngetrapake program sekolah wajib 12 taun. Pangarep-arep supaya generasi negara iki bisa entuk pendidikan cukup kanggo sipaya iso saingan ing jagad globalisasi.

ing dunyo globalisasi artine globalisasi minangka proses nyebarake unsur-unsur anyar sing njupuk informasi  saka kabeh ndonya liwat media cetak utawa media elektronik dampak globalisasi nyakup meh kabeh aspek kehidupan.

Contone, ing transportasi udhara, segara, darat. ana pirang-pirang kendaraan sing bisa ditemokake ing dalan saben dina, saengga akeh papan kapal lan akeh pesawat ing bandara. transportasi iki nggampangake manungsa nindakake kegiyatan.

Hal kasebut ora nolak saka jaman biyen nalika ana wong sing arep menyang endi suatu tempat seng dikepingini, mula kudu lelungan kanthi rute manual.

Ora mung transportasi duwe dampak globalisasi, sistem telekomunikasi uga duwe pengaruh global ing urip, umpamane handphone Ing jaman saiki, Handphone katon ora bisa dibedzakake saka urip kita.

Salah sawijine contoh akibat globalisasi yaiku Internet, Ora sawetara saka generasi enom sing nemokake penemuan paling anyar mung liwat internet.

Aspek dunia kuliner iki uga dipengaruhi globalisasi ing Indonesia. Minangka ujaran kasebut alon-alon nanging mesthine, masarakat Indonesia wis bisa nampa panganan sing teka saka luar negeri, kayata pizza, hamburger, kebab, spageti, ramen lan liya-liyane.

busana uga wis ngalami pengaruh ing globalisasi ing Indonesia.Temene macem-macem jinis sandhangan bakal nyebar ing luar negeri, banjur diikuti dening wong-wong ing Indonesia.

Olahraga uga kena pengaruh globalisasi wiwit saiki bisa nonton saluran televisi sing nyebar olahraga langsung ing endi wae.

Ana akeh aspek sing bisa mempengaruhi globalisasi, iki minangka bukti sing jelas manawa saben masarakat bisa ngrasakake pengaruh, sawetara aspek sing diterangake ing ndhuwur, nuduhake manawa pengaruh globalisasi meh universal ing kabeh aspek gesang.

Kabeh wong kudu ngrasakake efek globalisasi. mulane, minangka masyarakat sing bicaksana kita bisa milah lan milih globalisasi iki kanthi njupuk keuntungan lan ora nggatekake unsur-unsur negatif, mula budaya apa wae sing mlebu ing Indonesia bisa disaring lan dicegah.

Yen pemilihan mupangat lan ngindhari sisi negatif digawe kabeh masarakat, mula kearifan budaya ing Nusantara bisa dijaga lan dijaga kanthi apik.

yaiku sing kulo sampekake lan ngarep-arep supaya apa sing dakkandhakake bakal mupangate kabeh. lan matur nuwun.

Wassalamualaikum Wr Wb.

Contoh Pidato bahasa jawa Singkat

Dumateng poro Bapak, poro Ibu soho hadirin ingkang kulo hormati.
Sakderengipun kulo matur ingkang bade kulo aturaken mangke, langkung rumiyin kulo muji syukur Alhamdulillah dateng ngersanipun Alloh SWT. Shoho nyuwunaken tambahipun Rohmat lan salam bahagia Alloh mugio tetep dipun limpahaken dumateng junjungan kito Nabi Muhamamd SAW, shoho poro ahli keluargo lan sahabatipun.
Poro hadirin sedoyo ingkang kulo mulyakaken !
Pengajian ing saat meniko dalam rangka memperingati dinten ulang tahun Isro’ Mi’roj ipun junjungan kito Nabi Besar Muhamamd SAW. Kini kembali mengenai hal-hal historis revolusi fisik, utawi sejarah perjuanganipun Rosululloh SAW, ingkang panjenenganipun tepat tanggal 27 Rojab tahun 571 M. Dipun aturi kalian Malaikat Jibril, nindaaken perintahipun Alloh SWT, dipun Isro’aken utawi dipun lampahaken dalu, awit saking Masjidil Harom (Mekkah) ngantos Masjidil Aqsho (Palestina). Selajeng dipun Mi’roj aken saking Masjidil Aqso minggah dateng langit ngantos Syidrtoul Muntaha. Ingkang perlunipun dipun sumerapaken dateng pinten-pinten tanda kekuasa’anipun Alloh SWT, shoho nampi kewajiban ibadah sholat gangsal wekdal. Hal meniko dipun jelasaken wonten Al-Qur’an surat Bani Israoil ayat 1 ingkang surasosipun mekaten :
سُبْحَانَ الَّذِي أَسْرَى بِعَبْدِهِ لَيْلًا مِنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ إِلَى الْمَسْجِدِ الْأَقْصَى
الَّذِي بَارَكْنَا حَوْلَهُ لِنُرِيَهُ مِنْ آَيَاتِنَا إِنَّهُ هُوَ السَّمِيعُ الْبَصِيرُ

Ingkang artosipun :
“Maha suci Allah ingkang nglampahaken dateng hambanipun wonteng ing wekdal dalu, saking Masjidil Harom dateng Masjidil Aqso kang ingsun berkahi kiwo tengene, sa’perlu ingsun tunjukne sebagian tanda-tanda kekuasaan Ingsun. Saktemene Alloh iku Maha Mendengar lan Maha Mengetahui“
Poro hadirin ingkang kulo hormati !
Kanti pengajak kulo monggo kanti wontenipun peringatan Isro’ lan Mi’roj meniko, kito tingkataken segala bidang, Monggo Pak, Bu, warga umat Islam, ,lewat peringatan meniko, kito tingkataken No. 1 Bidang Ubudiyah urusan ibadah dateng Alloh SWT, ingkang maksudipun sak sampunipun peringatan Rojabiyah meniko, sampun ngantos wonten tiang ingkang ngaku agamane Islam, anangeng ibadahe taksih plintunan, utawi namun asal kober, menawi boten kober boten ibadah. No. 2 Niat bantu program pemerintah, dalam rangka meratakan pendidikan utawi mencerdaskan Bangsa ingkang maksudipun, saksampunipun peringatan Rojabiyah nimu sampun ngantos wonten umat Islam sing taksih lolak-lolok utawi taksih dereng sadar hidup berorganisasi, hidup bermasyarakat, lan hidup bergotong royong lewat jam’iyah-jam’iyah. Lewat pengajian-pengajian kito saluraken santapan rohani supados umat Islam ngertos endi barang sing Halal, lan endi barang sing Haram. No. 3 Niat demi terwujudipun Akhlaqul Karimah, mewujudkan sopan santun, toto kromo, ingkang maksudipun supados umat Islam saget sesuai antara ucapan lan perbuatan. Sampun ngantos Islam namung dumel akon-akon thok, nanging tumindha’ipun boten sesuai. Mangane boten diatur coro Islam, pergaulane boten diatur coro Islam, nek pados rizki boten diatur coro Islam, meniko sampun ngantos terjadi. No. 4 Niat demi wujudipun pengamalan wajib ingkang dados rukunipun agami Islam. Terutama pengamalan wajib ingkang dados intinipun utawi hasilipun Isro’ Mi’roj meniko ingkang sampun dipun kumndangaken setiap waktu, wonten masjid-masjid, utawi saben-saben mushollah.

Mbok menawi wonten Umat Islam sing dereng nglampahi sholat, mugu-mugi enggalo dipun paringi hidayang dening Alloh. Amergi sholat meniko merupakan barometer utawi alat pengukur dateng pengamalan kito sedoyo. Tegesipun pengamalan kito sedoyo saget sahe utawi boten meniko dipun ukur utawi dipun tingali, kalihan anggenipun ngalmpahi sholat. Kranten dawuhipun Alloh wonten Surat Al-Angkabut, ayat 45 :

Artosipun :
“Sholat iku saget mencegah sangking perbuatan keji lan mungkar“
Poro Bapak, poro Ibu, Hadirin sedoyo pramilo monggo urusan ibadah meniko dipun tingkataken ingkang sa’estu, terutami dumateng putra-putri kito utawi generasi kito sedoyo, meniko kito didik, kito wulang, lan kito arahaken dateng urusan ibadah, sampun ngantos kito umbar, mboten kito arahaken, supados mangke dados generasi ingkang saget berguna tumrap agomo, bongso lan negoro.
Kranten lare meniko saget sahe utawi awon tergantung tiyang spuhipun ingkang mendidik. Dawuhipun bapak kiai :
Senajan wadah gede isi gemuk oli. Panggonane ono ngisro ora aji

Poro Bapak, Poro Ibu, hadirin sedoyo
Nopo maleh wonten ing zaman akhir meniko katah sanget pengaruh-pengaruh sangking arus gamebyaripun dunyo, katah iman ingkang podo kenter ketendang banjir kepuntir-puntir ilmu agama boten kepikir, maksud kulo, banjir kebudayaan-kebudayaan ingkang merusak mental umat Islam.
Kanjeng Nabi naliko Mi’roj sampun diparingi gambaran-gambaran ingkang dados lambang ingkang bade terjadi wonten ing dunyo meniko. Termasuk kanjeng Nabi dipun sumerepi tiyang estri ingkang ayu….teng pinggir dalan celuk-celuk dateng kanjeng Nabi, tapi piambakipun boten mandeg, slajeng dipun tanggledaken dateng Malaikat Jibril, Jibril maringi penjelasan, bilih meniko lambangipun dunyo sak isine, kok menawi panjenengan wahu mandek, tentu umat panjenengan bade milih dunyo sak isine, ninggal perkoro akhirot.
Pramilo meniko manggo manah kedah dipun gembleng, dipun isi iman ingkang kuat mugi-mugi kulo panjenengan benjang sagedo wilujeng dunyo lan akhirat. AMin yaa Robbal a’alamin. Cekap semanten aturan kulo, sedoyo kelepatan nyuwun angunging pangapunten.
و بالله التو فيق و الهداية
والسلا م عليكم ورحمة الله وبر كا ته

Contoh Pidato Bahasa Jawa Tentang Bahayanya Narkoba

Assalamu’alaikum warahmatullahi wabarakatuh.

Innal hamda lillah nahmaduhu wa nasta’inuh, wa nastaghfiruh, wa na’udzu billahi min syuruuri anfusinaa wamin sayyiaati a’maalinaa, mayyahdihillahu falaa mudhillalah, wa mayudhlil falaa haa diya lah. Asyhadu alla ilaha illallah wahdahu wahdahu laa syariikalah wa asyhadu anna muhammadan abduhu wa rasuuluh.

Dumateng bapak kepala sekolah
Dumateng bapak kaliyan ibu guru

Dhumateng sedaya kanca ingkang kula tresnani

Hadirin ingkang kulo tresnani lan kula hurmati

Kaping pisanan, sumangga kita ngaturake puji syukur marang Allah SWT, Allahmdulillahi Rabbil ‘Alamin, sing dina esuk iki, Allah SWT terus menehi nikmat iman lan Islam.

lan sehat sehat sanajan bisa nindakake kegiatan rutin, upacara gendera saben dina Senin kanthi kahanan sing apik, bisa ngadeg tegak, bisa ambegan hawa seger, bisa ndeleng kaendahane Gusti Allah, bisa eseman, ngguyu lan ngguyu lan isih bisa mikir sinau. amarga ora sawetara wong sing ana ing njaba sing ora bisa / ora bisa nyenengake apa sing dirasakake saiki. Pramila, kita kedah tansah ngaturaken syukur dhumateng Allah SWT.

Semoga sholawat lan salam bisa tetep diwedhahake marang gusti kita, Nabi Muhammad SAW, wong sing dikirim supaya nyampurnakake akhlak manungsa, muga-muga kita bakal kelakon entuk syafaat saka Nabi Muhammad, salah sawijining upaya kanggo golek tuladha saka Nabi yaiku yaiku akeh persembahan kanggo Nabi Muhammad.

Ing kesempatan sing nyenengake iki, aku bakal menehi pidato kanthi irah-irahan: bahaya narkotika.

Para Ibu lan bapak-bapak, obat-obatan minangka barang sing dilarang, ora mung negara sing nglarang, nanging uga nglarang supaya ora ngonsumsi obat yaiku salah sawijining tumindak sing nyebabake, macem-macem piala kayata tumindak angkara lan uga tumindak setan uga tumindak jahat sing kudu kita uwal saka supaya bisa urip ing jagad lan mbesuk, lan lingkungan sing urip kita bakal aman, aman lan makmur.

Para Ibu-Ibu lan Puan-puan, Aja nyoba narkoba sapisan, amarga yen kita wis nyoba, kita bakal kelangan urip kabeh, amarga Urip bakal dirasakake lan ngandelake obat-obatan kasebut sing jelas mbebayani kanggo kita.

Pramila kita sedaya ngalangi putra-putrine negari supados nerasaken. Wiwit saiki kita ora bakal bosen menehi saran supaya dheweke ora adoh saka narkotika lan miwiti bersaing kanggo nggayuh cita-cita sing dhuwur, supaya dheweke ora dadi rugi ing mangsa ngarep.

Para tamu, para tamu lan pédah wédok. Mungkin iki sing bisa dakkandhakake, yen ana tembung utawa ujar, aku njaluk ngapura babagan jumlah kasebut, akeh banget lan matur nuwun.

Wassalamualaikum Wr. Wb.

Contoh Pidato Bahsa Jawa Tentang Kemerdekaan

Asssalamualaikum Wr. Wb.

Dumateng bapak kepala sekolah
Dumateng bapak kaliyan ibu guru

Dhumateng sedaya kanca ingkang kula tresnani

Para hadirin Bapak-Bapak , ibu-ibu ingkang minulya saha para wredha mudha ingkang kula tresnani.

Ingkang sepindhah, sumangga kita panjataken puja lan puji syukur dhumateng ngasanipun Gusti Ingkang Maha Kuwoso ingkang sampun paring kasehatan marang kita sedaya saengga kita saget kempal wonten acara punika tansah sehat wal’afiat.

Semoga sholawat lan salam bisa tetep diwedhahake marang gusti kita, Nabi Muhammad SAW, wong sing dikirim supaya nyampurnakake akhlak manungsa, muga-muga kita bakal kelakon entuk syafaat saka Nabi Muhammad, salah sawijining upaya kanggo golek tuladha saka Nabi yaiku yaiku akeh persembahan kanggo Nabi Muhammad.

Salajengipun, kula aturaken sugeng rawuh wonten acara malam tirakatan kamardhikaan Indonesia ingkang kaping sewidak pitu.

Para hadirin Bapak-ibu sarta sedherek-sedherek ingkang kinurmatan, kados sampun kita mangertosi sesarengan bilih nalika tanggal 17 Agustus 1945, Indonesia merdeka. Para pemimpin bangsa sampun maosaken teks proklamasi kamardhikan Indonesia lan gadhah cita-cita luhur inggih sila-sila wonten Pancasila.

Bapak-ibu poro hadirin ingkang minulya, panjenengan sampun rawuh ing pahargyan punika, saperlu tirakatan, sesarengan nyenyuwun dhumateng Gusti Allah, mugi-mugi nagari Indonesia saklajenipun langkung sae tinimbang sakderengipun merdheka.

Bapak-bapak, kamardikan iki ayo padha kapenuhan rasa nasionalisme sing abadi ing ati.

Cekap semanten atur kula. Bilih wonten ana perkara sing kurang kepenak karo ati, aku njaluk ngapura kaya apa sing dakgawe.

 

Wassalamualaikum Wr. Wb.

Contoh Pidato Bahasa Jawa Tentang Perpisahan Sekolah

Assalamu’alaikum warhmatullohi wabarokatuh

Dumateng bapak kepala sekolah
Dumateng bapak kaliyan ibu guru

Dhumateng sedaya kanca ingkang kula tresnani

Para hadirin Bapak-Bapak , ibu-ibu ingkang minulya saha para wredha mudha ingkang kula tresnani.

Nuwun bapa utawi ibu kepala sekolah ingkang kula hurmati, bapak, ibu guru saha karyawan ingkang kinurmatan lan rencang ingkang kula tresnani kulo banggaaken. Monggo kito panjataken dalemipun gusti allah ingkang maha agung. Awit ing wekdal menika kita taksih diparingi pinaringan sehat sahinggo ing dalem punika kita saged makempal kanthi pinaringan sehat wal afiat.

Kula minangka wakil saking kelas 6 agungin panuwun tanpa umpami kagem bapak lan ibu guru sedaya. kulo sampeaken matur nuwun dhumateng Bapak ibu guru atas bimbinganipun saengga kula lan konco-konco saged ngrampungaken kewajiban wonten ing pawitan menika.

Kula kaliyan konco-konco naming saged memuji, supados sedaya amal lan kesaenan bapak lan ibu guru pikantuk balesan saking gusti Allah ingkang maha kuasa tansah pinaringan kasarasan kawilujengan lan ketentreman saengga saged nggulawentah dhateng adhik-adhik sedaya.

Boten kasupen kulo kalian konco-koncoku kula nyuwun pangapunten asring kagem bapak-ibu guru saiki bapak/ ibu guru duka lan kuciwa. kula sakanca ingkang mboten mranani panggalih panjenengan bapak ibu guru sedaya.

Dumateng bapak utawi ibu guru serta adi-adi sedaya, sapisan malih kula ndedonga kagem gusti ingkang boten aringan rahmat saha barokahing gusti allah.

cekap semanten pidato ingkang saget kula aturaken menawi kathah kalepatan kula nyuwun pangapunten.

Masalah alaikum warahmatullahi wabarakatuh.

Contoh Pidato Bahasa Jawa Untuk Masyarakat

Assalamu’alaikum Warahmatullahi Wabarakatuh.
Bapak- bapak, Ibu-ibu saha sadherek-sadherek kaum muslimin lan muslimat ingkang kula kurmati. Mangga kita sesarengan munjuk atur wonten ngarsanipun Gusti Allah SWT. ingkang sampun paring kanugrahan rahmat saha hidayah, dene kula panjenengan sami saget makempal wonten ing mriki saperlu ngawontenaken pengetan isro’ mi’roj.
Kula minangka “Panitia Penyelenggara” pengetan isro’ mi’roj
ing masjid/TPQ/TPA/MI/SD…………………mriki punika ngaturaken agunging panu-
wun ingkang tanpa upami dhumateng para muslimin lan muslimat ingkang sampun kersa nglonggaraken wekdal ngrawuhi pengetan isro’ mi’roj ing panggenan mriki. Samanten ugi dhumateng para sanak saderek ingkang sampun kersa mbiyantu bot repoting pa-hargyan pengetan isro’ mi’roj punika.

Sanget perlu kito sedoyo sumerapi pemerintah kita bangsa indonesia dan dalam kitabipun undang-undang dasar 1945 sampun wonten program pajak belajar kagem sedoyo wargo milahi umur pitung tahun. Uga meniko kito sumerap ing dalem agami kita islam ingkang sampun lami ngantos pinten pinten 4 meniko.

Wekdal nabi tasih gesang nempel wonten program utawi perintah wajib belajar kagem umatipun. Perkara niku dipa sepatu sedaya umat beliau saged dados umat ingkang nggadahi ilmu pengetahuan di sepatu mobilio ingkang apa kang sedya. Boten dados umat ingkang bodoh. Menika uga kado pengendakane nabi dalam riwayat ibnu abdil barr.

Golek ilmu iku senajan ing negeri cina. Samen terne golek ilmu menika lampu di wajibno ingatasi saben-saben umat islam. Lan sak meter malaikat bakal merendah sayap kagem para umat ingkang golek ilmu sebab arti marang penggawean iku.

Poro hadirin ingkang kinurmatan. Lan kelawan ngengeti dinten pendidikan nasional punika, monggo kito sedaya kula lan panjenengan ningkataken malih anggenipun kito pados ilmu. Nopo niku arupi ilmu agami utawi ilmu pengetahuan. Ilmu ingkang wonten hubunganipun kaliyan gesang ing dunyo kemawon lan wonten ilmu ingkang kaliyan akhirat.

Kula kinten atur pambuka pengetan isro’ mi’roj saking kula cekap samanten kemawon. Mangga kita sesarengan paring tetenger bilih pengetan punika kita wiwiti kanthi maos basmalah :
Bismillahir rahmanir rahiim”.
Akhirul kalam billahit taufiq wal hidayah,
Wassalamu’alaikum Wr. Wb.
Nuwun !.

 

Tinggalkan komentar

error: Content is protected !!